Försäkring 1

20000 SEK
0.9

PRISVÄRD

0.9/10

DESIGN

0.9/10

PRECISION

1.0/10

PÅLITLIGHET

0.8/10

TRYCKE

1.0/10

Fördelar

  • Bra design
  • Mycket bra precision
  • Perfekt avtryckarsystem
  • Hög pålitlighet och säkerhet

Nackdelar

  • Dyr
Omdöme – Bästa kulgeväret 2019!

Det råder ingen tvekan om att Sako 85 Finnlight är ett jaktgevär i absolut toppklass. Den har fått väldigt högt betyg på samtliga tester som gjorts och det enda negativa man kan säga om geväret är det höga priset. Sako 85 Finnlight rekommenderas för den erfarne jägaren som vill ha det bästa jaktgeväret oavsett prisklass. Om man vill ha ett bra budget alternativ kan man slänga ett öga på Tikka T3X.

Sako 85 Finnlight
pnjakt.se
Du kan köpa Sako 85 Finnlight på pnjakt.se

Test och recension av Sako 85 Finnlight

Sako 85 Finnlight Test

Sako har tillverkat ett gevär som är lätt att hantera, skjuter med bra precision och klarar alla väderlekar. Man har fokuserat precis på det som en jägare behöver och resultatet är ett utmärkt jaktgevär.

Det kan tyckas självklart att ett jaktgevär ska ha alla dessa egenskaper men i praktiken är det inte så lätt att få till. Men med Sako 85 Finnlight har man verkligen lyckats.

Sako 85 Finnlight är en slimmad och lättare version av den omtyckta och respekterade bössan Sako 85. Precis som med 75 serien har man gjort en lättviktare av originalet. Detta är den perfekta bössan för dig som vill ha ett lätt vapen med bra precision.

Med en klassisk syntetisk kolv, flutat smal pipa och konstruktion av rostfritt stål har man lyckats reducera vikten på geväret.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *